Ingrediënten
(4 personen)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 winterpeen
1 venkel
1 prei
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
8 zongedroogde tomaatjes
15 g platte peterselie
2 el tomatenpuree
300 g rundergehakt
1 ei
2 tomaten
1 krop sla
1 rode ui
3 augurken
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
Benodigdheden
Cakevorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd samen met de venkel in blokjes van ca. 0,5 cm. Halveer de prei in de lengte, spoel goed schoon en snijd in halve ringen. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de groenten al omscheppende 5 min.
Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en de peterselie fijn. Meng het gehakt met de groenten, zongedroogde tomaatjes, tomatenpuree, ei. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten in plakken. Schep het gehakt in de cakevorm en strijk glad. Leg de plakken tomaat in het gehakt en strooi er een beetje peper en zout erover. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in ca. 45 min. gaar. Laat het gehaktbrood tot kamertemperatuur afkoelen in de vorm.
Pluk de sla van de krop, spoel goed af en laat uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de augurken in blokjes van ca. 0,5 cm. Schep de sla, ui, augurk, witte wijnazijn en olijfolie om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de gehaktbrood in plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de sla.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!