Zomerse courgettespaghetti met walnootsaus

Ingrediënten 
(4 personen)

100 gr walnoten
1 rode peper
100 g zongedroogde tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 tl oregano
15 g verse basilicum (+ extra om te garneren)
1 el rode wijnazijn
1 blik polpa fijne tomatenpulp (425 ml) (Mutti)
3 el extra vierge olijfolie
2 courgettes (groen en/of geel)
2 gele paprika’s
100 g feta

Benodigdheden
Keukenmachine
Dunschiller om spaghetti te maken of een spiralizer

 

 

Bereiding

Rooster de walnoten 3 min. in een droge koekenpan. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadjes met de zaadlijsten. Hak de rode peper, walnoten, zongedroogde tomaten, ui, knoflook, oregano, basilicum, rode wijnazijn en tomatenpulp in de keukenmachine tot een grof mengsel. Breng op smaak met 1 el extra vierge olijfolie en peper en zout.

Maak met een dunschiller of spiralizer spaghetti van de courgettes. Snijd de paprika’s in zo dun mogelijke reepjes. Schep de courgettespaghetti, paprika en 2 el olijfolie om. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de groente-spaghetti over de borden. Lepel de walnootsaus eroverheen. Verkruimel de feta erover en garneer met basilicum.

Tip: eventueel kun je de courgette-spaghetti even bakken in een beetje olijfolie en de saus verwarmen in een pannetje als je het gerecht liever warm wilt.

Tip: houdt je van pittig? Laat dan de zaadjes in de rode peper zitten.

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: