Ingrediënten
(ca. 18 stuks)
1 pot kikkererwten (400 g)
1 teentje knoflook
½ citroen
1 el tahin
1 el dubbel tomatenconcentraat (tube, à 130 g) (Mutti)
1 tl komijnpoeder
0,5 tl cayennepeper
4 radijsjes
1 wortel
400 g snackkomkommers
15 g zwart sesamzaad
Benodigdheden
Spuitzak
Bereiding
Giet voor de hummus de kikkererwten af en doe in een hakmolentje. Verwijder het velletje van de knoflook en voeg toe. Pers de halve citroen erover uit. Voeg komijn, cayennepeper, tahin en tomatenconcentraat toe en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdun eventueel met een scheutje koud water. Schep de hummus in een spuitzak met kartelmondje.
Schil de wortel en schaaf samen met de radijsjes in zo dun mogelijke plakjes en halveer ze. Halveer de komkommers in de lengte en schraap met de achterkant van een theelepeltje de zaadlijsten eruit.
Knip het puntje van de spuitzak en spuit de tomatenhummus in de holtes van de komkommers. Leg de komkommer op een schaal. Steek om en om plakjes radijs en wortel erin. Garneer met sesamzaad.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!