Pannenkoek met spinazie en zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten 
(2 personen)

150 g volkorenmeel
4 eieren
300 ml volle melk
3 el milde olijfolie
450 g spinazie
100 g zongedroogde tomaatjes
200 g cottage cheese
100 g geraspte belegen kaas
1 biologische citroen

Benodigdheden
ovenschaal (20 x 30 cm)

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de volkorenmeel, eieren, melk en eventueel een snufje zout tot een glad beslag. Verhit steeds een theelepel olie in een koekenpan en bak 4 dunne pannenkoeken. 

Verhit intussen 1 el olijfolie in een ruime pan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep de spinazie in een zeef en duw met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit. 

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Doe de spinazie, zongedroogde tomaatjes, hüttenkäse en de helft van de geraspte kaas  in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de schil erboven, pers de vrucht erover uit. Breng op smaak met peper en zout en schep om.

Vet de ovenschaal in met olie. Verdeel de vulling over de pannenkoeken, rol op en leg in de ovenschaal naast elkaar. Strooi de rest van de kaas erover en bak 15 min. in de oven goudbruin.

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: