Gado-Gado to go salade met notenspread-dressing

Ingrediënten 
(2 personen)

2 eieren
2 takjes selderij
½ komkommer
1 rode paprika
½ spitskool
2 el 100% pindakaas of notenspread (zie pag. 36)
½ citroen
peper en zout
50 g ongezouten ongebrande pinda’s

 

 

Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel onder koud stromend water, pel en halveer ze. Pluk intussen de blaadjes van de takjes selderij. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de spitskool in zo fijn mogelijke reepjes.  

Maak nu de dressing. Schep daarvoor de pindakaas in een kom. Pers de citroen erboven uit, voeg 80 ml water toe en roer met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. 

Schep in laagjes de pindadressing, pinda’s, selderij, komkommer, ei, paprika en spitskool in de potten. Sluit af en bewaar in de koelkast tot gebruik. Je kunt de salade direct uit de pot eten of ondersteboven op een bord storten  

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: