Ingrediënten
(voor 6 tot 8 personen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 4 tomaten
- 2 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 500 g rode linzen
- 2 groentebouillonblokjes
- 4 el Turkse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 tl chili vlokken
Benodigdheden
- staafmixer
Bereiding
Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaten en paprika in blokjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, ui, tomaat en paprika 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg 1 liter kokend water, het bouillonblokje en de linzen toe. Breng aan de kook en kook in 10 min. gaar.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Verdeel over 4 kommen. Roer de yoghurt los met een scheutje water en drizzle over de soep. Besprenkel met olijfolie en garneer met chilivlokken.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!