Ingrediënten
(4 personen)
- 300 gr quinoa
600 ml water
4 bosui - 4 stelen boerenkool (of 250 gr)
- 1 bos koriander
- 1 citroen
- Falafelballetjes
- 1 pot kikkererwten
- 2 el havermeel
- 1 knoflook
- 1 bos platte peterselie
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 knoflook
- Tahinsaus
- 4 el yoghurt
- 2 el tahin
- 12 cherrytomaatjes
Bereiding
Kook de quinoa gaar in een pan met twee keer zoveel water en een snuf zout. Doe boerenkool, bosui en koriander (beetje achterhouden voor garnering) in een keukenmachine en maal fijn. Doe de mix in een kom, voeg olijfolie en sap van een halve citroen (de andere helft is voor de tahinsaus) toe en masseer een paar minuten. Meng de groenten en kruiden met de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de falafelballetjes door alle ingrediënten in de keukenmachine fijn te malen. Balletjes draaien. Even laten rusten in de koelkast. Rondom bruin bakken in olijfolie.
Meng voor de tahinsaus yoghurt met tahin en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de quinoa in een diepe kom. Leg er 3 of 4 falafelballetjes op en doormidden gesneden cherrytomaatjes. Giet er wat tahinsaus overheen en garneer met koriander.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!