Pompoen caponata

Ingrediënten
(4 personen)

  • 250 gr volkoren penne of fusilli
  • 500 gr pompoen
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 10 zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 2 el rozijnen
  • 3 el balsamicoazijn
  • 50 gr pijnboompitten
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicum om te garneren
  • Olijfolie extra vierge
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de pompoen. Snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de pompoen (met schil) in blokjes (2 x 2 cm). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoen over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoen in 30 minuten gaar.

Hak ondertussen ui en knoflook fijn. Bak in olijfolie glazig. Voeg tomatenblokjes toe en 200 ml (half blikje) water. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd de olijven in plakjes. Voeg olijven, kappertjes en rozijnen toe en laat de saus nog 5 minuten op laag vuur koken.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze rondom goudbruin zijn. Zet apart.
Schep de geroosterde pompoen door de tomatensaus en breng het geheel op smaak met balsamicoazijn, zout en peper. Garneer met de pijnboompitten, basilicum en geschaafde Parmezaanse kaas.

Tip

In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook burrata op dit gerecht serveren. Voor vier personen heb je twee burrata nodig. Scheur de burrata doormidden en leg op elk bord een halve burrata. Sprenkel er wat extra vierge olijfolie overheen en een draai peper.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: