Tangy tomato smoothie

Ingrediënten
(4 personen)

  • 3 kardemompeulen 
  • 1 venkel 
  • 2 cm gember
  • 2 sinaasappels
  • 500 ml biologische tomatensap
  • 1 el appelazijn

Benodigdheden 

  • Blender

Bereiding

Plet de kardemompeulen met de platte kant van je mes, haal de zaadjes eruit en rooster 3 min. in een droge koekenpan. 

Verwijder intussen de harde stengels en de onderkant van de venkel en snijd in grove stukken. Schil de gember. Schil de sinaasappels en snijd in parten. 

Maal de kardemomzaad, venkel, gember, sinaasappel, tomatensap en appelazijn in een blender fijn. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast om ijskoud te worden.

Verdeel de smoothie over vier glazen en serveer direct. 

TIP: serveer de smoothie eventueel met ijsklontjes 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: