Boerenkoolpesto

Pesto is een alleskunner en heerlijke smaakmaker! Je kunt ‘m Mixen & Matchen met pasta, door de soep of met wat extra olijfolie en citroensap als dressing over aardappeltjes, en op een lekkere dikke snee volkorenbrood met tomaatjes en avocado.

De klassieke versie is met basilicum maar in mijn moestuin staat prachtige boerenkool. Daarom heb ik deze pesto met boerenkool en walnoten gemaakt. 

Maak een extra grote portie en bewaar tot een week in een (weck)potjes in je koelkast en nog veeeel langer in een diepvrieszakje in je vriezer. Heb je zoveel plezier van. 

Ingrediënten 

  • 100 gr boerenkool
  • 2 knoflook
  • 75 gr walnoten
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding

Pureer alle ingrediënten tot een mooie pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: