Broccolispread

Ingrediënten 

  • 500 gr broccoli
  • 100 gr pompoenpitten
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 knoflook
  • 50 ml extra vierge olijfolie

Bereiding

Week de pompoenpitten 2 uur in koud water. Giet af en doe in een keukenmachine.

 Breng een bodempje water in een pan aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine blokjes. Kook de broccoli in 4 minuten gaar. Spoel koud onder de kraan.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit.

Doe pompoenpitten, broccoli, avocado, citroensap, knoflook en olijfolie in een keukenmachine en pureer. Breng op smaak met peper en zout.

Je kunt de spread bewaren in de koelkast in een goed afgesloten (weck)pot. De spread blijft zeker een week goed. Heerlijk op een boterham met kiemen en geroosterde pompoenpitten.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: