Dit recept is uit Sandra’s nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder.
Een slimme manier om kinderen meer groenten te laten eten is door de groenten te verstoppen. In deze groene, fris-romige saus verstop ik courgette, avocado en bosui. Deze pasta is lekker als diner maar ook prima om als (koud) lunchgerecht mee te nemen.
Ingrediënten
(4 personen)
- 200 g doperwten (diepvries)
- 1 courgette
- 1 el extra vierge olijfolie
- 300 g volkorenpenne
- 4 takjes basilicum
- 1 avocado
- sap van ½ citroen
- 4 el groene pesto
Bereiding
Spoel de doperwten in een zeef onder koud stromend water, zodat ze ontdooien. Snijd de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de courgette met de doperwten 5 minuten. Schep regelmatig om.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en bewaar het kookvocht (ca. 200 ml).
Pluk intussen de basilicumblaadjes van de takjes en hak grof. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer de avocado, courgette, doperwten, het citroensap, de pesto en 200 ml kookvocht van de pasta in een blender fijn.
Doe de pasta terug in de pan en roer de romige saus erdoor. Verdeel de pasta over borden en garneer met het basilicum.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!