Gevuld flatbread

Ingrediënten
(4 – 6 flatbreads afhankelijk van hoe groot je ze maakt)

  • 250g volkoren speltmeel  
  • 2 el Griekse yoghurt 
  • 2 el extra vierge olive oil
  • 1 tl zeezout  
  • ½ tl bakpoeder 


    Vulling 
  • 50 gr boerenkool
  • 3 bosui
  • 1 bos peterselie
  • 1 biologische citroen
  • 1 bol mozzarella

Bereiding

Meng meel yoghurt, olijfolie, zeezout en bakpoeder. Voeg net zoveel water toe tot je een mooi deeg hebt. Kneed 1 of 2 minuten goed door. Verdeel in 4 bolletjes en laat dit op kamertemperatuur 20 minuten rusten onder een theedoek.

Snijd boerenkool en peterselie fijn en bosui in dunne ringetjes. Doe in een kom. Snijd mozzarella in kleine stukjes en voeg toe. Rasp de schil van de citroen en meng met eetlepel olijfolie, peper en zout door het boerenkoolmengsel.

Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne plak. Verdeel het boerenkoolmengsel in vieren en beleg daarmee de helft van de deegplak. Klap dubbel en rol met de deegroller of de palm van je hand uit. 

Verhit een grill of bakpan. Bak het flatbread een of twee minuten aan beide kanten.

Tip

Je kunt nog wat geraspte Parmezaanse kaas aan de vulling toevoegen voor extra pit.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: