Een recept uit mijn nieuwe kookboek Eet beter, Niet minder!
Als je op een natuurlijke manier wil afvallen dan haal je je koolhydraten zoveel mogelijk uit verse groenten en fruit. Eet daarom tussen de middag eens een salade in plaats van boterhammen.
Deze salade met verse spinazie, geroosterde pompoen, walnoten, linzen en geitenkaas is een van mijn favoriete lunches.
Mijn andere tips om op een natuurlijke manier af te vallen lees je in mijn nieuwe kookboek Eet beter, Niet minder. Vanaf nu te koop bij alle vestigingen van @Lidl. Natuurlijk ook verkrijgbaar via deze website maar dan inclusief online coachingsprogramma.
Bereidingstijd: 20 min. Oventijd: 30 min.
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 flespompoen
- 8 el extra vierge olijfolie
- peper en zout
- 250 g linzen
- 100 g walnoten, ongezouten en ongebrand
- 180 g geitenkaas bûche (met korst)
- 3 el honing
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- sap van 1 citroen
- 250 g (baby)spinazie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Was de flespompoen en halveer in de lengte. Schep de zaadjes met een lepel eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel de flespompoen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 20 minuten in de oven.
Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Haal de bakplaat met flespompoen uit de oven en voeg de linzen en walnoten toe. Snijd de geitenkaas in plakjes (1 cm dik). Maak wat ruimte op de bakplaat, leg daar de plakjes geitenkaas en druppel wat honing op ieder plakje. Zet nog 10 minuten terug in de oven.
Maak intussen de dressing. Pel de sjalot, verwijder het velletje van de knoflook en hak de sjalot en knoflook zo fijn mogelijk. Meng in een grote kom een dressing van 6 eetlepels olijfolie, het citroensap, 2 eetlepels honing, de knoflook, sjalot, peper en eventueel zout. Doe de (baby)spinazie in de kom en hussel met de dressing. Leg de spinazie in een mooie schaal. Verdeel de flespompoen, linzen, walnoten en geitenkaas over de spinazie.
Eet smakelijk!
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!