Ingrediënten
(4 personen)
Zanola-crunch (voorraadje)
1 pot kikkererwten (Smaakt)
6 el olijfolie extra vierge (Smaakt)
100 g notenmix (Smaakt)
50 gr zonnebloempitten (Smaakt)
50 gr pompoenpitten (Smaakt)
30 gr sesamzaad (Smaakt)
2 tl venkelzaad
1 tl chilivlokken
Salade
1 teentje knoflook
1 el honing (Smaakt)
1 el grove mosterd
3 biologische bloedsinaasappels
1 biologische citroen
2 kropjes roodlof
1 bol buffelmozzarella
100 g radijsjes
75 g veldsla
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af en dep droog met keukenpapier. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie en bak 20 min. in de oven. Laat afkoelen.
Verhit intussen 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de notenmix, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, venkelzaad en chilivlokken 10 min. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Snijd intussen de knoflook fijn. Doe de knoflook, honing en mosterd in een kom. Boen 1 bloedsinaasappel schoon, rasp de oranje schil erboven en pers de vrucht erover uit. Pers de citroen erover uit. Schenk de olijfolie erbij en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het kontje van de roodlof en haal de blaadjes los. Giet de mozzarella af en scheur in grove stukken. Snijd de radijs in plakjes. Snijd de boven- en onderkant van de bloedsinaasappels. Snijd de schil tot aan het vruchtvlees eraf en snijd het vruchtvlees in plakken. Hak de kikkererwten met het notenmengsel in een hakmolentje of keukenmachine fijn.
Verdeel de veldsla, roodlof, mozzarella, radijs en bloedsinaasappel over een schaal. Besprenkel met de dressing en strooi er zanola-crunch over.
Tip: de rest van de zanola-crunch bewaar je gemakkelijk in een weckpot. Erg lekker over je salade, geroosterde of gestoomde groente, stamppot of over je eitje.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!