Notenspread

Ingrediënten 
(ca. 200 ml)

200 gr ongebrande en ongezouten gemengde noten
Snuf zout

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Verdeel de noten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 15 minuten in de oven en laat volledig afkoelen. 

Schep de noten in een keukenmachine en voeg een snuf zout toe. Maal tot een gladde notenpasta (dit duurt 5-10 minuten). Als de keukenmachine te warm wordt, zet die dan even een paar minuutjes uit om af te koelen.

Schep in een schone, luchtdichte pot en bewaar in de koelkast. Je kunt de notenpasta zeker een paar weken bewaren.

Tip: Varieer door er een el cacaopoeder aan toe te voegen. Kaneel en dadels zijn ook erg lekker door de notenspread.

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: