Zeebaars met gegrilde zoete aardappel

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 300 g zoete aardappelen

  • 4 el olijfolie

  • 1 el vadouvan

  • 1 ei

  • 1 tl grove mosterd

  • ½ citroen

  • 75 g waterkers

  • 250 ml zonnebloemolie

  • 250 g radijsjes

  • 250 g sugar snaps

  • 4 zeebaarsfilets met huid

  • 1 el roomboter

Bereiding

Boen de zoete aardappels schoon en snijd in de lengte in plakken van ca. 0,5 cm dik. Besprenkel rondom met 2 el olie. Verhit de grillpan en gril de plakken 10 min. Keer halverwege en bestrooi met vadouvan, peper en zout. Leg op een bord en houd apart.

Doe het ei in een hoge beker. Voeg de mosterd toe, pers de helft van de citroen erboven uit en maal met de staafmixer door elkaar. Schenk al mixende met de staafmixer druppelsgewijs de zonnebloemolie erbij tot er een stevige mayonaise ontstaat. Houd een beetje waterkers apart voor de garnering, voeg de rest toe aan de mayonaise en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de radijsjes en doe samen met de sugarsnaps in een kom. Besprenkel met 1 el olie en schep om. Grill de radijs (op de snijkant ) met de sugarsnaps 5 min. Verhit intussen 2 el olie in een ruime koekenpan. Bestrooi de vis rondom met zout en peper en bak op de huid in ca. 3 min. knapperig. Voeg een klontje roomboter toe. Draai de vis om en zet het vuur uit en bedruip de vis met de gesmolten boter.

Snijd de rest van de citroen in partjes. Verdeel de zoete aardappel, radijsjes en sugarsnaps over 2 borden. Leg de vis op de groenten en lepel een dot mayonaise erbij. Garneer met de apart gehouden waterkers en serveer met een partje citroen. 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: