Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 0,25 rode kool
- 3 appels
- 3 el pompoenpitten
- 4 el Balsamico azijn
- 1 el honing
Dressing
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el grove mosterd
- Sap van 1 citroen
- 1 knoflook
- peper en zout
Bereiding
Was de pompoen, halveer en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in de breedte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pompoenplakken over. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de dressing. Meng alle ingrediënten en doe in een grote kom. Schaaf de rode kool heel dun en hussel met de dressing.
Meng honing met de Balsamico azijn. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Leg de appelpartjes en pompoenpitten op de bakplaat bij de pompoen. Sprenkel er het honing-balsamicoazijn mengsel overheen en rooster nog 10 minuten.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!