Oven saganaki

Ingrediënten 

1 rode ui
½ venkel
250 gr cherrytomaten
50 gr zwarte olijven
1 bio sinaasappel
0,5 tl venkelzaad
1 plak feta (150 g)
2 el extra vierge olijfolie (+ extra om in te vetten)
2 el honing 
4 kleine takjes rozemarijn

Benodigdheden 
Bakpapier
4 ovenvaste schaaltjes (doorsneden 10 cm)
mandoline

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schaaf of snijd de rode ui en venkel in zo dun mogelijke plakjes. Halveer de tomaten. Snijd de olijven in plakjes.

Vet de vormpjes in met olijfolie. Verdeel de ui, venkel, tomaat en olijven over de bakjes. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erover. Bestrooi met venkelzaad en peper.

Snijd de feta in vieren en vervolgens overdwars in dunne plakken. Leg de feta op de groenten. Besprenkel met olijfolie en drizzle honing erover. Leg er een takje rozemarijn op en bak in 20 min. in de oven goudbruin.

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: