Ingrediënten
(4 personen)
50 g rozijnen
2 limoenen
4 cm gember
1 teentje knoflook
4 el tamari of sojasaus
3 el olijfolie extra vierge
½ spitskool
½ rode kool
200 g bospeen
10 g koriander (+ extra om te garneren)
2 el geraspte kokos
50 g cashewnoten
Bereiding
Wel de rozijnen in een kom met heet water. Boen de limoenen schoon, rasp de schil boven een ruime kom en pers de vruchten erover uit. Schil de gember. Verwijder het velletje van de knoflook. Rasp de gember en knoflook erboven. Roer de tamari of sojasaus en olie erdoor.
Snijd of schaaf de spitskool en rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Schil de wortel en rasp grof. Hak de koriander grof. Giet de rozijnen af. Schep de kool, wortel, koriander en rozijnen door de dressing.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de cashewnoten 3 min. Voeg de kokos toe en rooster 1 min. mee.
Schep de koolsalade op een schaal. Strooi de kokos met de cashewnoten erover en garneer met koriander.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!