Knolselderij puree met palmkool en hazelnoten

Ingrediënten 
(3-4 personen)

1 knolselderij
300 g palmkool / cavolo nero 
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie 
50 g hazelnoten 
2 takjes rozemarijn 
50 g roomboter
1 el grove mosterd 

Benodigdheden
Pureestamper

 

 

 

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd in stukken van ca. 3 cm. Zet de knolselderij net onder met water en kook in 15 min. gaar. 

Verwijder de harde nerf uit de cavolo nero en snijd het blad in fijne reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de palmkool toe en roerbak 3 min. 

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.

Giet de knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de boter, mosterd en rozemarijn toe en stamp met de pureestamper fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de puree over een schaal. Schep de palmkool erop. Hak de hazelnoten grof en strooi erover. 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: