Ingrediënten
(4 personen)
- 0,5 kleine pompoen
- 2 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 rode peper
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 250 gr volkoren pasta
- 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de pompoen en snijd (met schil) in blokjes. Snijd de paprika in grove stukken en de rode ui in partjes. De knoflook mag in zijn geheel mee roosteren. Verdeel alle groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven.
Zet een pan op het vuur. Doe er een scheut olijfolie in en voeg de geroosterde groenten toe. Knijp de knoflookteen uit en meng door de groenten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de gepelde tomaten door de groenten.
Je kunt de saus grof houden of met een staafmixer pureren. Maak er geen gladde saus van, een beetje structuur is lekker. Proef of de saus op smaak is. Voeg peper en zout toe en wat citroensap of Balsamico azijn.
Serveer de saus bij pasta, witte bonen of groenten. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip
Deze saus is heel fijn als voorraad in je vriezer.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!