Ingrediënten
(2 personen)
100 gr volkoren quinoa
1 knoflook
8 zongedroogde tomaatjes
1 el oregano
200 gr boerenkool
50 gr havermeel of kikkererwtenmeel
50 gr zonnebloempitten
2 eieren
1 tl baking soda
3 rode uien
4 el extra vierge olijfolie
2 el balsamico azijn
80 g oude kaas
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen in een kom.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaatjes fijn. Schep de knoflook, tomaatjes, oregano, boerenkool, havermeel, zonnebloempitten, eieren, 2 el olijfolie en baking soda door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het quinoa mengsel over een bakplaat met bakpapier. Ongeveer 1 – 1,5 cm dik. Bak in 30 min. in de oven gaar.
Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. al omscheppende goudbruin. Blus de uien af met balsamico en laat 1 min. karamelliseren.
Verdeel de gekarameliseerde uien over de plaattaart en rasp de kaas erover.
Varieer met toppings die passen bij het seizoen zoals geroosterde pompoen of zoete aardappel met feta-yoghurt, geroosterde knolselderij met pesto en rode biet met mozzarella
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!