Tikka Masala

Ingrediënten
(4 personen)

  • 1 pompoen
  • 1 el garam masala 
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 stuk gember, geschild (5 cm)
  • 2 knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 4 tomaten
  • Sap van 1 citroen
  • 250 gr zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • Griekse yoghurt 
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de zaden van de pompoen en snijd de pompoen (met schil eraan) in stukken van ongeveer 2,5 centimeter. Leg in een ovenschaal en meng met olijfolie, garam masala, komijn, kurkuma, zout en peper. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven. 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Maak ondertussen de Tikka Masala saus. Doe gember, knoflook en peper in een keukenmachine en pureer tot een pasta. Verhit olijfolie in een pan en bak de pasta, regelmatig roerend, een paar minuten. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg nu de gepelde tomaten toe. Vul het blikje met water en voeg ook dit toe aan de saus. Breng op smaak met citroensap, zout en breng aan de kook. Laat het vervolgens 20 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan. 

Kook de eieren in 8 minuten hard.

Roer de geroosterde pompoen door de saus.  Proef of alles goed op smaak is. Serveer in een diep bord of kom. Leg eerst wat rijst in de kom, schep er daarna de saus op en een lepel yoghurt. Vergeet je eitje niet! Heerlijk met verse koriander.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: