Ingrediënten
(2-4 personen)
150 g linzen
100 g feta
1 teentje knoflook
100 g Griekse yoghurt
4 el honing
15 g geroosterd sesamzaad
1 tl chilivlokken
Benodigdheden
Hakmolentje
Blender
Bereiding
Doe de linzen in een kom, voeg 300 ml water toe en laat minimaal 3 uur wellen.
Maal intussen de feta, knoflook en Griekse yoghurt in een hakmolentje fijn. Breng op smaak met peper.
Schep de linzen met het vocht en een snuf zout in de blender en pureer tot een dun beslag.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op hoog vuur. Schep een soeplepel van het linzenmengsel in de pan en wentel tot een pannenkoek. Bak in 5 min. per kant op middelhoog vuur gaar (heb vertrouwen in het proces, de wrap bakt na ca. 5 min. echt los en dan kan je hem eenvoudig omdraaien). Bak op deze manier nog 3 pannenkoeken.
Verwarm intussen de honing, chilivlokken en een klein snufje zout op laag vuur.
Verdeel het yoghurt mengsel over een schaal en lepel de warme chili-honing erover. Bestrooi met geroosterd sesamzaad. Serveer hier de linzenwraps bij.
Tip: serveer met rauwe groenten zoals komkommer sticks en snackworteltjes.
Tip: verdubbel eventueel de hoeveelheid linzen en water en maak een voorraadje linzenwraps. Bewaar in een luchtdicht bakje of ziplockzakje in de koelkast.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!