Ingrediënten
(4 personen)
- 2 gepofte bieten*
- 1 venkelknol
Tonijnmayonaise
- 1 tl mosterd
- 0,5 eigeel
- Sap van een halve citroen
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 blik tonijn op water (150 gr)
- 4 ansjovisfilets
- 2 el kappertjes
- 1 snuf cayennepeper
- Zout
Bereiding
Meng voor de mayonaise mosterd, eigeel, zout en peper met een garde. Giet langzaam de olie erbij en roer tot er een stevige mayonaise is ontstaan. Doe het citroensap erbij en breng op smaak met extra peper of zout.
Laat de tonijn uitlekken en meng door de mayonaise, samen met een snuf cayennepeper, de fijngehakte ansjovis en kappertjes (houdt 1 el kappertjes achter om te garneren). Verdeel de tonijnmayonaise met een lepel over het bord.
Snijd de bieten in dunne partjes. Verdeel de partjes biet over de saus. Schaaf de venkel zo dun mogelijk. Bewaar het venkelgroen om te garneren. Gebruik hiervoor het liefst een mandoline. Verdeel over de biet. Garneer met de rest van de kappertjes en het venkelgroen.
* Bieten kun je gekookt en gevacümeerd kopen. Ik vind het zelf het lekkerst om rauwe bieten in de oven te poffen. Dit gaat heel eenvoudig door de bieten met schil in een pan met dikke bodem en deksel 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven te zetten. Als je er na 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de bieten) makkelijk met een mes in kunt prikken zijn ze gaar. Voor de salade laat je de bieten afkoelen. Ze zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!