Platbrood van broccoli met wortelspread

Ingrediënten 

1 stronk broccoli (ca. 500 gr)
100 gr amandelmeel
3 eieren
1 tl peper 
1 tl zout
1 winterpeen
2 el extra vierge olijfolie
1 tl mosterd
½ citroen
50 g walnoten 
30 g rozijnen 

Benodigdheden
Keukenmachine
Ovenschaal (20 x 30 cm)
Bakpapier 

 

 

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in grove stukken. Maal de broccoli, amandelmeel, eieren, peper en zout in een keukenmachine fijn. 

Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het deeg erover tot een dikte van ca. 1 cm. Bak in 25 min. in de oven goudbruin. 

Maak ondertussen de keukenmachine schoon. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Maal de wortel, mosterd en olijfolie in een keukenmachine fijn. Breng op smaak met citroensap, zout, peper. Hak de walnoten grof en schep samen met de rozijnen erdoor. 

Haal het platbrood behulp van het bakpapier uit de ovenschaal en snijd in stukken. Serveer het brood met de wortelspread. 

Note: het platbrood is 3 dagen houdbaar in koelkast

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: