Notenontbijtkoek

Dit recept is uit Sandra’s nieuwste kookboek Eet Beter, Niet Minder.

Velen denken dat ontbijtkoek een gezond tussendoortje is. Maar in werkelijkheid zit de koek (helaas) vol suiker. Ik maak hem dus liever zelf. Het is nog supermakkelijk ook; binnen 10 minuten staat-ie in de oven.

Bereidingstijd: 15 minuten

Oventijd: 45 minuten

Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten 
(4 personen)

  • 200 g gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 225 g (medjoul)dadels
  • 3 el ahornsiroop
  • 250 ml volle melk
  • 300 g volkorenmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 5 g bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Hak de noten grof. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Meng de noten, dadels, ahornsiroop en melk. Voeg het volkorenmeel, de kaneel, het vijfkruidenpoeder en bakpoeder toe en meng goed. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en bak 45 minuten in de oven.

Bewaartip:

Deze ontbijtkoek kun je (gesneden in plakken) prima invriezen. Zo heb je altijd een verantwoord tussendoortje bij de hand.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: