Ingrediënten
(voor 4 personen)
-
250 g kastanjechampignons
-
2 teentjes knoflook
-
30 g roomboter (+ extra om in te vetten)
-
4 el volkorenmeel
-
500 ml volle melk
-
½ bio groentebouillonblokje
-
300 g doperwten
-
2 sneetjes volkoren brood
-
2 el olijfolie
-
15 g dille (+ extra om te garneren)
-
4 eieren
Benodigdheden
- keukenpapier
- garde
- 4 ramekins (Ø 5 cm)
- steekring (Ø 5 cm)
Bereiding
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een hapjespan en bak de champignons met de knoflook 10 min. Schep regelmatig om. Voeg volkoren meel toe en bak 1 min. Voeg de melk en bouillonblokje toe en roer glad. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
Steek intussen 4 toastjes uit het brood met de steekring. Besprenkel het brood met 2 el olie en bak de broodjes in een koekenpan rondom knapperig.
Snijd de dille fijn, smeer de binnenkant van de ramekins in met boter en bestrooi met dille. Breek de eieren erboven en zet ze in een pannetje. Schenk kokend water erbij tot de ramekins half onder staan en pocheer de eitjes 8-10 min. tot het eiwit net gestold is maar het eigeel nog zacht (let op, het ei gaart nog na in de ramekin). Haal de ramekins voorzichtig uit het water.
Verdeel de ragout over 4 diepe borden. Leg de broodjes op het eitje in de bakjes. Keer met behulp van het broodje ramekins om en leg het broodje met het ei erop op de ragout. Garneer met dille.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!