Ingrediënten
(2 personen)
200 g pompoenblokjes
2 el pompoenpitten
3 appels
200 gr amandelmeel
2 eieren
0,5 tl baksoda
0,5 tl appelazijn
2 el roomboter
4 el cottage cheese
Bereiding
Kook de pompoenblokjes in 10 min. gaar. Verhit intussen een ruime koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Snijd 2 appels in blokjes van ca. 0,5 cm.
Giet de pompoen af en schep in een keukenmachine of blender. Voeg de amandelmeel, eieren, baksoda, azijn en een snufje zout toe en maal fijn. Schep de appelblokjes door het beslag.
Smelt steeds een klontje boter in de koekenpan en bak ca. 8 pannenkoekjes in 10 min. rondom gaar.
Snijd intussen de laatste appel in partjes. Smelt (als de pannenkoekjes klaar zijn) nog een klontje boter in de pan en bak de appelpartjes in 5 min. goudbruin.
Verdeel de cottage cheese, gebakken appel en pompoenpitten over de pannenkoekjes.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!