Gele linzen mangosoep met harissa yoghurt

Ingrediënten 
(4 personen)

50 gr gedroogde mango
2 preien
2 teentjes knoflook
4 cm gember
1 el kerriepoeder
2 tl kurkuma
1 tl gemalen kardemom
200 gr gele linzen
1,5 liter groentebouillon
2 tl harissa
150 g Griekse yoghurt

Benodigdheden
Staafmixer

 

 

Bereiding

Zet de mango onder met kokend water en laat staan tot gebruik. 

Halveer de prei in de lengte, spoel goed onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. 

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei, knoflook, gember, kerriepoeder, kurkuma en kardemom 5 min. op laag vuur. 

Giet intussen de mango af en snijd in kleine stukjes. Spoel de linzen af en voeg samen met de mango toe. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 min. koken. 

Pureer de soep met de staafmixer fijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 kommen, schep een dot yoghurt erop en verdeel een lepeltje harissa erover.

Tip: voeg eventueel naar wens een extra scheutje water toe voor een iets dunnere soep

Tip: garneer eventueel met fijngesneden koriander

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: