Lohkikeitto, Finse zalmsoep

Ingrediënten 
(4 personen)

350 g verse zalm, met huid
1 l biologische visbouillon
1 stuk kombu
1 steranijs
2 prei
0,5 knolselderij
2 el boter
10 g dille
4 el Griekse yoghurt 10% vet

Benodigdheden
1 rookplankje
Big Green Egg of BBQ met deksel

 

 

 

Bereiding

Week de rookplank minimaal 1 uur in water. Draai het plankje halverwege de tijd om. Verwarm intussen de Big Green Egg voor tot ca. 150 °C. Leg de zalm met de huidkant omhoog op een rookplankje en rook 10 min. in de Big Green Egg. 

Kook intussen de visbouillon, kombu en steranijs in een soeppan 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Halveer de prei in de lengte, spoel goed onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 1 bij 1 cm. Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de prei en knolselderij 8 min. op middelhoog vuur. 

Schep de kombu en steranijs met een schuimspaan uit de bouillon (dit wordt niet meer gebruikt). Verwijder de huid van de zalm en snijd de zalm in stukken van ca. 2 cm. Voeg de zalm, prei en knolselderij toe aan de bouillon. 

Haal de soep van het vuur, roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de dille. 

 

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: