Pittige pompoensoep

Ingrediënten
(4 personen)

  • 1 kleine flespompoen
  • 2 winterwortel
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1,5 ltr groentebouillon
  • Kokosmelk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Boen de pompoen en wortels goed schoon. Snijd de wortels en de pompoen (beide met schil) in stukken en spreid uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met kerriepoeder, kurkuma, zout en peper. Hussel de groenten goed zodat de olijfolie en kruiden mooi verdeeld zijn. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten 20 minuten. 

Hak ui, knoflook, rode peper en gember grof. Bak een paar minuten in olijfolie op matig vuur. Voeg wortel en pompoen toe. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten zacht en gaar zijn. Pureer.

Breng op smaak met zout en peper. 

Klop de kokosmelk met een garde of handmixer op tot yoghurtdikte*. Schep de soep in 4 kommen, doe er een lepel kokosroom op. Heerlijk met verse koriander. 

*Ik gebruik kokosmelk van het merk Kara. Deze kun je goed tot yoghurtdikte kloppen. Je kunt ook het blikje of pakje kokosmelk een nacht (minstens 12 uur) in de koelkast zetten. De volgende ochtend schep je de crème (de bovenste dikke laag) er met een lepel vanaf. Klop de kokosroom met een garde of mixer op tot slagroomdikte. 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: