Ingrediënten
(4 personen)
1 rode peper
1 komkommer
2 rode paprika
0,5 watermeloen
2 volkoren boterhammen
15 g koriander (+ extra om te garneren)
2 teentjes knoflook
1 rode ui
50 ml rode wijnazijn
1 fles tomate frito (300 ml) (Mutti)
6 el extra vierge olijfolie
4 zalmfilets met huid
100 gr feta
Benodigdheden
Blender
grillpan
Bereiding
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadjes met de zaadlijsten.
Snijd de komkommer, paprika’s, watermeloen en brood in grove stukken. Hak de koriander grof. Maal de rode peper, komkommer, paprika, watermeloen, brood, koriander, knoflook, rode ui, rode wijnazijn, tomate frito en 4 el olie in de blender fijn.
Mocht de soep te dik zijn voeg dan eventueel een scheutje water toe. Zet de gazpacho minimaal 60 min. in de koelkast om de smaken in te laten trekken en ijskoud te worden.
Bestrijk de zalm met olie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de zalm rondom gaar. Verdeel de gazpacho over de borden. Snijd de zalm in kleine porties en leg erin. Verkruimel de feta erboven en garneer met koriander.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!