Appel pompoencake

Ingrediënten
(1 stuk)

  • 300 gr volkoren meel
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 75 gr walnoten, grofgehakt
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 gr roomboter
  • 100 gr rozijnen
  • 150 gr dadels, ontpit en in kleine stukjes
  • 1 tl baksoda 
  • 250 gr vruchtvlees van een fles of Hokkaido pompoen, geraspt en geschild
  • 5 el ahornsiroop
  • 4 eieren
  • 2 appels 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.

Schil en rasp de pompoen. Snijd een van de twee appels in kleine blokjes. Meng roomboter, rozijnen, dadels en baksoda in een grote kom en voeg 250 ml kokendheet water toe. Laat 10 minuten staan.

Meng in een andere kom de droge ingrediënten: volkoren meel, speculaaskruiden, walnoten, bakpoeder en zout. Voeg het dadelmengsel, ahornsiroop, pompoenrasp, appelblokjes en eieren toe en meng tot een beslag. 

Schep het beslag in de cakevorm.  Snijd de andere appel in dunne partjes en verdeel over de bovenkant van de cake. Bak de cake in 60 minuten gaar. 

Tip: je kunt de cake prima bewaren in de vriezer. Snijd de cake in plakken, stop (bijv. 2 plakken per zakje) in een diepvrieszakje. Stop in je vriezer en je hebt altijd iets lekkers in huis.  

Je gebruikt voor dit recept niet de hele pompoen. Je kunt de rest van de pompoen 3 tot 5 dagen bewaren in de groente la van je koelkast of in blokjes gesneden (rauw of kort gekookt) in je vriezer. Op mijn website staan nog meer recepten met pompoen.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: