Energierepen met chocola

Ingrediënten
(10 stuks)

  • 50 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • 2 el kokosolie
  • 200 g dadels (ontpit)
  • 100 g 100% pindakaas
  • 2 el chiazaad
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el havervlokken

Benodigdheden

  • Ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiding

Hak de chocolade grof, doe in een kom en smelt boven een pan kokend water (au-bain-marie).

Smelt intussen de kokosolie in een pannetje. Snijd de dadels fijn en voeg toe. Roer pindakaas, chiazaad, lijnzaad en havervlokken door het kokosolie-dadelmengsel. Breng op smaak met een snufje zout.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier, verdeel het mengsel erover en duw met de achterkant van een lepel plat.

Verdeel de chocolade erover en laat 1 uur in de vriezer of 2 uur in de koelkast opstijven. Til het mengsel met behulp van het bakpapier uit de ovenschaal en snijd in repen.

Tip Bewaar de energierepen in een bakje in de koelkast of in de vriezer.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: