Iced chai latte

Ingrediënten
(4 personen)

  • 4 cm gember 
  • 5 kardemompeulen
  • 5 hele zwarte peper korrels 
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 zakjes of 1 el losse zwarte thee
  • 200 g ongebrande ongezouten amandelen 
  • 3 dadels (zonder pit)
  • ijsklontjes

 

Benodigdheden

  • Theezakje of thee-ei
  • Blender

Bereiding

Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de kardemom, zwarte peper, kruidnagel kaneelstokje en zwarte thee in een theezakje of thee-ei. Breng 250 ml water met de gember, amandelen en dadels aan de kook. Hang het theezakje met de specerijen en zwarte thee erin en laat 25 min. op laag vuur trekken. 

Verwijder het theezakje. Schenk het water met de gember en amandelen in een blender. Voeg 500 ml water toe en maal fijn. Zet in de koelkast om ijskoud te laten worden. 

Verdeel de ijsklontjes over 4 glazen en schenk de chai latte erover. 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: