Pompoenspread met pindakaas

Ingrediënten 

  • 1 kleine flespompoen
  • 4 el 100% pindakaas
  • 1 banaan
  • 2 el geraspte kokos, geroosterd

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en leg op de bakplaat. Schenk er wat olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Rooster 30 minuten in de oven.

Haal uit de oven en verwijder de pitten met een lepel. Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak in een kom. Voeg pindakaas toe en…

Smeer de pompoenspread op een dikke snee volkoren brood. Leg er plakjes banaan op. Rooster in een droge koekenpan de kokos goudbruin en strooi erover.

Bewaar in een goed afgesloten pot een week in de koelkast. Je kunt de pompoenpuree ook in de vriezer bewaren.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: