Courgette met walnoot-bolognese

Ingrediënten
(voor 4 personen)

  • 100 gr Smaakt walnoten
    250 gr kastanjechampignons
  • 4 gedroogde tomaten
    1 tl paprikapoeder
    1 tl oregano
  • bosje basilicum
  • 1 knoflook, fijngesneden
    2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 200 gr wortel, in kleine blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 150 gr Smaakt boekweit
  • 2 el Balsamico azijn
  • 1 el Smaakt olijfolie
  • 2 courgettes
  • Peper zout
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de walnoten, champignons, gedroogde tomaten, paprikapoeder en oregano in de keukenmachine tot een grof mengsel.
Haal de blaadjes van de basilicum en hak de stelen fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui met de fijngehakte basilicumstelen een paar minuten. Voeg knoflook, bleekselderij en wortel toe. Na 5 minuten doe je het walnotenmengsel erbij, de gepelde tomaten en de boekweit. Laat 25 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg een scheut water toe als de saus te dik is. Breng de saus op smaak met Balsamico azijn, peper en zout.

Snijd de courgette met een kaasschaaf of mandoline in de lengte in dunne plakken.

Leg de plakken naast elkaar op je snijplank. Leg op elke plak een lepel walnoot-bolognese. Rol de courgetteplakken op en zet met de opening naar boven in een met olijfolie ingevette ronde ovenschaal. Heb je walnoot-bolognesesaus over dan giet je dat over de courgetterolletjes. Als de saus teveel ingedikt is, voeg je een scheut water toe.

Verdeel mozzarella over de ovenschotel.

Bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet 20 minuten in de oven.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: