Gele shakshuka met venkel en spinazie

Ingrediënten
(2 personen)

  • 300 gr Smaakt bruine rijst
  • 150 gr Smaakt amandelen met vlies (ongebrand en ongezouten)
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 citroengras
  • 1 blik kokosmelk
  • 300 ml groentebouillon
  • Sap van een citroen
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 200 gr spinazie 
  • 200 gr doperwten
  • 4 eieren
  • Smaakt olijfolie
  • Zout en peper 

Bereiding

Kook de bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Hak de amandelen fijn in een keukenmachine. Rooster de noten een paar minuten met de kerrie en kurkuma in een droge koekenpan. Voeg kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook. Leg een knoop in het citroengras en voeg toe aan de saus. Laat op laag vuur een minuut of 5 garen en indikken. Breng op smaak met citroensap en zout. 

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 8 minuten zacht en zoet.  Kook de eieren intussen in 5 minuten halfzacht. Spoel ze onder de koude kraan. 

Laat de doperwten ontdooien. Snijd de venkel in de breedte in dunne plakken. Bewaar het venkelkruid om te garneren. Doe de venkel bij de ui en bak 2 tot 3 minuten mee. Voeg spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Voeg doperwten toe. Giet de kerriesaus over de groenten. Als de saus te dik is, kun je er nog wat extra water aan toevoegen.

Pel de eieren en snijd doormidden. Leg de eieren op de saus. Garneer met venkelkruid. 

Serveer met bruine rijst.

Tip

Je kunt de eieren ook pocheren in de saus. Maak vier kuiltjes in de saus (met groenten) en breek hierin de eieren. Laat op laag vuur pruttelen tot de eieren gaar zijn.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: