Geroosterde biet, pompoen en kaneelbulgur

Ingrediënten
(4 personen)

  • 4 middelgrote bieten
  • 0,5 pompoen
  • 2 rode uien
  • 10 takjes verse tijm
  • 4 el Balsamico azijn
  • 150 gr bulgur
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el roomboter
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de bieten en snijd in parten. Leg op de bakplaat. Snijd de pompoen (met schil) en ui (zonder schil) in parten en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, tijm, peper en zout. Bewaar een paar takjes tijm om te garneren. 

Let op dat de groenten niet te dicht op elkaar liggen. Verdeel de groenten eventueel over twee bakplaten. Zet 35 minuten in de oven tot de groenten mooi geroosterd en beetgaar zijn. 

Smelt de roomboter in een pan. Hak de knoflook fijn en bak tot de knoflook goudbruin ziet. Voeg tomaten en een snuf zout toe. Breng aan de kook. Doe de bulgur erbij en laat 10 minuten met de deksel op de pan sudderen. Haal van het vuur en laat afgedekt staan.

Haal de groenten uit de oven. Roer balsamico azijn door de geroosterde groenten. 

Verdeel de bulgur over de borden.  Serveer met de yoghurt, groenten en wat verse tijm bovenop. 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: