Latkes van rode biet

Ingrediënten
(4 personen)

  • 1 ui
  • 2 bieten
  • 2 aardappel
  • 2 el volkoren meel
  • 1 ei
  • Handje platte peterselie
  • Peper en zout
  • 4 el kokosolie
  •  4 zoete aardappel 
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el picalilly
  • Peper en zout
  • 4 eieren

Bereiding

Rasp ui, aardappel en biet grof. Leg in een theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg peper en zout toe en fijngesneden peterselie. Klop het ei los en meng samen met het volkoren meel door de groenten. Zorg dat alles goed gemengd is.  

 Schil de zoete aardappel en kook in water met zout gaar. Giet het water af en laat de aardappelen droogstomen. Voeg olijfolie en picalilly toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

 Zet voor de eieren een pan met water, zout en een scheut azijn op. Breng aan de kook. 

 Bak ondertussen de latkes. Verhit een koekenpan, voeg kokosolie toe. Het mengsel is genoeg voor ongeveer 8 latkes. Gebruik hiervoor eventueel een ijsschep. Bak de latkes 5-6 minuten per kant op middelhoog vuur. Draai ze zo min mogelijk om.

Pocheer de eieren*. Zet het vuur onder de pan met water laag. Breek alle vier de eieren in een kommetje en laat ze rustig in het water glijden. Na 4 minuten haal je ze met een schuimspaan uit het water.

Leg op ieder bord zoete aardappelpuree. Verdeel de latkes over de borden en leg er een gepocheerd ei bij. Garneer met verse peterselie.

*Vind je het teveel gedoe zo’n ei pocheren dan kun je er ook voor kiezen om een eitje te bakken. Ook heerlijk!

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: