Pompoensalade

Ingrediënten
(4 personen)

  • 0,5 (Hokkaido) pompoen
  • 50 gr zwarte linzen (Beluga)
  • 100 gr gemengde sla
  • 1 avocado
  • 1 venkel
  • 1 rode ui 
  • 50 gr feta
  • 1 handje pompoenpitten
  • zout en peper

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 citroen biologisch, geraspt en geperst
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen, met schil en al, in dunne plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout en olijfolie. Rooster de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar. 

Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg geen zout toe aan het kookwater, dan gaan de linzen stuk. Een stukje kombu (gedroogd zeewier) mee laten koken is goed voor de verteerbaarheid.

Verdeel de sla over een mooie schaal. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in repen. Snijd de ui en venkel in dunne reepjes. Ik gebruik hiervoor een mandoline. Hiermee kun je hele mooie dunne plakjes schaven. 

Verwarm een koekenpan. Doe er wat olijfolie in. Rooster hierin de pompoenpitten met een eetlepel honing en een snuf zout. Laat afkoelen in de pan of op een stukje bakpapier.

 Klop een dressing van de olie, azijn, citroen en honing en breng op smaak met zout en peper.
Leg de pompoen, pompoenpitten en feta op de salade. Maak af met de dressing. 

 Lekker met mooi boerenbrood ofbulgur. 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: