Puntpaprika met gierst en abrikozen

Ingrediënten
(voor 4 personen)

Abrikozendressing

  • 1 rode peper
  • 2 eetl Griekse yoghurt
  • 10 gedroogde abrikozen
  • Sap van citroen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ui en knoflook. Voeg komijn, kaneel toe. Bak de boerenkool een paar minuten mee. Roer gierst en feta erdoor. Snijd de paprika’s over de lengte, als een soort envelop, in zonder dat je ze helemaal doorsnijd. Vul de paprika’s en zet 20 minuten in de oven. 

Doe abrikozen, citroensap en yoghurt in de keukenmachine. Snijd de rode peper fijn en roer door de abrikozenyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker met salade van geraspte wortel en geroosterde amandelen.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben benieuwd naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: