Amandelsaus

HEERLIJK RECEPT OM MEE TE MIXEN & MATCHEN

Ik ben een ontzettende fan van mixen en matchen. Door van producten als couscous, bulgur, zilvervliesrijst maar ook geroosterde groenten, een lekkere zelfgemaakte tomaten- of amandelsaus (dressing) steeds een extra portie te maken, bouw je voorraadjes op. Die bewaar je een dag of 5 in de koelkast of nog langer in je vriezer. Als je dan doordeweeks (net als ik) weinig tijd hebt, maar wel een gezonde maaltijd op tafel wil zetten dan combineer je ze voor een snelle, eenvoudige maaltijd.

Deze amandelsaus (dressing) is heerlijk en zo eenvoudig om te maken. Je amandelsaus mixen & matchen tot heerlijke gerechten:

  • Mix & Match: Bloemkoolrijst met spruiten en amandeldressing
  • Mix & Match: Snelle pasta met courgette en amandeldressing

Ingrediënten

  • 100 gr amandelen
  • 2 tl gladde mosterd
  • 1 el honing
  • Sap van 1 citroen
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 100 ml water

Bereiding

Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine of een blender tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: