Boerenkoolsalade met rozijnen

Ingrediënten 
(4 personen)

1 flespompoen
4 el olijfolie
100 g amandelen
1 ui
2 teentjes knoflook
50 g rozijnen
300 g boerenkool
1 citroen
50 g Pecorino

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in blokjes van ca. 1 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster 30 min. in oven. 

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de amandelen 3 minuten, schud op een bord en laat afkoelen. 

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in de koekenpan. Fruit de ui met de knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de rozijnen toe en bak 3 min. mee. 

Doe intussen de boerenkool in een ruime kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil erboven en pers de helft van de vrucht erover uit. Bestrooi met zout en masseer de boerenkool 2 minuten. 

Hak de amandelen grof. Schep de amandelen, ui, knoflook, rozijnen en pompoen door de boerenkool. Verdeel over een schaal, bestrooi met versgemalen peper en rasp de  Pecorino erover.  

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: