Foe Yong Hai met kip

Ingrediënten 
(4 personen)

1 teentje knoflook
3 el olijfolie
2 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
1 tl komijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 el honing
1 el azijn
1 tl sambal
2 preien
2 rode paprika’s
2 kippendijen
8 biologische eieren
100 g taugé
30 g geroosterd sesamzaad

 

 

Bereiding

Verhit 1 el olie in een pan. Snijd de knoflook fijn. Bak de knoflook, gemberpoeder, kaneel en komijn 1 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes, honing, azijn en sambal toe. Laat op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. 

Halveer intussen de prei in de lengte, spoel goed schoon en snijd in halve ringen. Snijd de paprika en kip in blokjes van ca. 1 cm. Klop de eieren los. 

Verhit de olie in een ruime koekenpan met deksel en bak de kip rondom aan. Voeg de prei met de paprika toe en bak in ca. 5 min. gaar. Schenk het losgeklopte ei erover en laat met de deksel erop in 3 min. stollen. Doe de taugé in een zeef, schenk er kokend water over en laat uitlekken.  

Schuif de omelet op een bord en schenk de zoetzure saus erover. Bestrooi met sesamzaad en verdeel de taugé erover. 

Tip: Omelet die je over hebt bewaar je voor je lunch de volgende dag

 

Heb je het recept gemaakt?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!

Deel dit recept via: