Ingrediënten
(4 personen)
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 ui
1 blik linzen (400 g)
2 el olijfolie
2 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (400 g)
30 g roomboter
30 g kikkererwtenmeel
300 ml amandelmelk (ongezoet)
200 g spinazie
1 flespompoen
100 g Parmezaanse kaas
paar blaadjes basilicum (optioneel)
Benodigdheden
Staafmixer
Kitchenaid Japanse groentesnijder, mandoline of kaasschaaf
Ovenschaal (15 x 20 cm)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in blokjes van ca. 0,5 cm. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Giet de linzen af.
Verhit de olie in een pan. Fruit de knoflook, ui en tomatenpuree 3 min. Voeg de groenten toe en bak 3 min. Schep de tomatenblokjes en linzen erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen.
Smelt de boter in een pan. Voeg de kikkererwtenmeel toe en bak 1 min. Schenk de melk erbij en roer met een garde glad. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Maal met de staafmixer fijn tot een knalgroene bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout.
Schaaf met behulp van de Kitchenaid Japanse groentesnijder, mandoline of kaasschaaf van de flespompoen lasagnebladen. Rasp de kaas grof.
Maak van de linzen-bolognese, pompoen-lasagnebladen, bechamelsaus en geraspte kaas laagjes in de ovenschaal. Eindig met een laagje kaas en bak de lasagne 30 min. in de oven.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!