Ingrediënten
(4 personen)
- 100 g groene linzen (gedroogd)
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 300 g sperziebonen
- 2 appels (Elstar)
- 2,5 el olijfolie
- 1 tl kerrie
- 1 tl kaneel
- 2 tl kurkuma
- ½ citroen
- 50 g rozijnen
- 500 ml amandelmelk
- 4 el kikkererwtenmeel
- 30 g roomboter
- 3 blaadjes laurier
Benodigdheden
- ovenschaal (15 x 20 cm)
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor op 200 °C. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
Verhit 2 el olie in een hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, kerrie, kaneel en 1 tl kurkuma 3 min. Voeg de sperziebonen met de appel toe en schenk 200 ml kokend water erbij. Stoof met de deksel op de pan in 5-10 min. beetgaar. Schep de linzen erdoor, breng op smaak met citroensap en zet het vuur laag.
Smelt intussen voor de bechamel de boter in een pannetje. Voeg 1 tl kurkuma toe en bak 1 min. Voeg de kikkererwtenmeel toe en bak al omscheppende 3 min. Voeg de melk toe en roer met een garde glad. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het linzenmengsel erin en schenk de saus erover. Leg de laurierblaadjes erop en grill 1-15 min. in de oven goudbruin.
TIP: lekker met zilverliesrijst en een groene salade
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ben naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!