Ingrediënten
2 kipfilets
1 ui
4 el extra vierge olijfolie
1 tl (gerookt)paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl Italiaanse kruiden
½ tl chilipoeder
½ spitskool
5 g platte peterselie
5 g dille
200 gr Griekse Yoghurt
¼ komkommer
6 radijsjes
8 eieren
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng de kip, 2 el olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en de helft van de ui door elkaar. Laat staan tot gebruik.
Schaaf of snijd de spitskool zo dun mogelijk. Kneed stevig met beide handen een snuf zout door de spitskool en de rest van de ui.
Snijd de peterselie en dille fijn. Rasp de knoflook fijn. Meng de kruiden, knoflook en yoghurt door elkaar.
Schaaf of snijd de komkommer en radijs in zo dun mogelijke plakjes.
Klop de eieren schuimig met een snufje peper en zout. Verhit steeds een scheutje olijfolie en bak van het eimengsel 4 omeletten.
Verhit intussen nog een scheutje olijfolie en bak de gemarineerde kip in 5 min. al omscheppende gaar.
Verdeel wat spitskool, kip en knoflooksaus over een omelet. Maak er zo nog 3 en serveer.
Tip: meng eventueel 4x zoveel specerijen, doe in een luchtdichtpotje en bewaar je zelfgemaakte gyroskruiden op een droge plek als voorraad.
Tip: gebruik voor vegetarische gyros 500 g oesterzwammen die je in repen scheurt, marineert en bakt, in plaats van kipfilet. Verkruimelde tofu is ook een heerlijke vega optie.
Heb je het recept gemaakt?
Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en naar het eindresultaat. Deel jouw foto op Instagram en tag @sandraysbrandy.
Eet smakelijk!